genti voiaj
Travel

Spune-mi unde pleci ca sa-ti spun ce genti de voiaj ti se potrivesc

Fie ca iti place sa calatoresti sau ca pleci deseori in interes de serviciu, o geanta de voiaj este indispensabila. Si cum altfel sa pornesti la drum decat cu un produs de calitate.

Cu toate ca ofertele din magazine sunt variate si potrivite atat pentru fiecare buzunar, cat si pentru fiecare preferinta, achizitia unei genti de voiaj reprezinta o decizie de lunga durata. Este important sa stii ce model corespunde cu nevoile tale. Daca obisnuiesti sa calatoresti cu avionul, este posibil ca vechea valiza incapatoare sa nu iti fie de prea mare folos.

Prin urmare, ce ar trebui sa stii inainte de a-ti cumpara o geanta de voiaj, indiferent daca pleci in vacante ocazional sau daca vizitezi frecvent locuri departe de casa?

1. Atat locul, cat si durata calatoriei ar trebui sa fie un punct de reper

In functie de timpul, pe care il vei petrece in vacanta, iti poti da seama ce tip de geanta este cel mai potrivit pentru tine. Daca mergi intr-un city break si ai nevoie de un bagaj de mana, inseamna ca o valiza de dimensiuni reduse va fi destul de incapatoare pentru tine.

Pe de alta parte, daca vei petrece cateva saptamani intr-o statiune de vacanta, cu siguranta ca ai nevoie de mai multe genti de voiaj, iar in acest caz noi iti recomandam un set compus din mai multe piese.

Cat despre destinatie, nu incape indoiala ca daca este un loc friguros vei avea nevoie de mai multe piese vestimentare, ceea ce implica achizitia unei genti voiaj de dimensiuni mari. In functie de acest criteriu vei sti si ce design te avantajeaza. Cu siguranta ca daca pleci un weekend la mare vei lua in spate o valiza incapatoare, dar daca vrei sa dai o fuga spontana pe litoral si sa faci o baie in apa marii vei cumpara o geanta de plaja si un rucsac usor.

2. Mijloacele de transport impun anumite reguli

Am spus deja ca in functie de ce companie aeriana alegi, vei stii si ce tip de genti voiaj se incadreaza in cerinte. Dar daca nu esti tocmai pasionat sau pasionata de transportul la inaltime si vei calatori cu autobuzul sau cu trenul, iti va fi la indemana ceva usor si eventual dotat cu roti, care sa iti permita sa te mobilizezi rapid intre statii si intre peroane.

3. Tipul de activitate, pe care il vei desfasura este un criteriu foarte important

Am spus deja ca pentru un pasionat de urcatul pe munte geanta de voiaj se inscrie in alte rigori, iar pentru cineva care merge intr-un loc sa se relaxeze ii este mult mai util un accesoriu usor de manevrat. Cat pentru cei care traverseaza hotarele in lung si in lat pentru a bate palma cu diversi viitori asociati cel mai bun tip de geanta de voiaj este servieta sau valiza clasica. Are un aspect destul de formal pentru a se asorta la costum si este, in acelasi timp, destul de incapatoare ca sa iti poti lua cu tine cateva obiecte de uz personal.

Asadar, daca se apropie data de plecare, ia in considerare criteriile de mai sus si viziteaza categoria noastra de genti voiaj pentru a te echipa complet pentru orice tip de calatorie. Nu iti mai ramane decat sa iti iei biletele de transport si sa aduci cu tine la intoarcere o multime de amintiri placute.